Dette nettstedet har begrenset støtte for nettleseren din. Vi anbefaler å bytte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Ekspresslevering (2-5 dager) - 14 dager pengene tilbake-garanti - Skatter og avgifter inkludert

Ekenberg

Smykkemateriale

Mitt navn er Per, og jeg er grunnlegger av Ekenberg Scandinavia og designer av smykkene våre.
I dag tenkte jeg å dele litt innsidekunnskap om de ulike materialene vi bruker i gullsmedbransjen, og hvordan vi sikrer at smykkene våre ikke bare er vakre, men også holdbare over tid.

Når det gjelder smykkeproduksjon, er materialvalget en avgjørende del av prosessen. Materialene vi velger å jobbe med hos Ekenberg Scandinavia, gjenspeiler ikke bare vår designfilosofi, men også vår streben etter kvalitet og holdbarhet.

Gull

Sentralt i materialpaletten vår står det herlige, tidløse metallet gull. Ekte gull er en investering, et edelt metall som ikke korroderer eller oksiderer over tid. Når vi snakker om ekte gull, mener vi metallet i sin helhet, gjennomgående i hele smykket. Det kan variere i karatinnhold, der 24 karat er rent gull, mens 18, 14 osv. betyr at gullet er legert med andre metaller for å øke hardheten og endre fargen.

Ulike land har ulike standarder for gull. I Norge er det 14 karat gull som er standarden, og som derfor brukes mest.

Ekte gull vs. gullbelagte produkter

Mange aktører i smykkebransjen bruker gullbelegg i produktene sine som et kostnadseffektivt alternativ til ekte gull. Dette valget gjøres ofte for å holde prisene nede og gjøre smykkene mer tilgjengelige for et bredere marked. Gullplettering innebærer at man legger et tynt lag gull på et uedelt metall, slik at smykket får et gullutseende uten at det koster mer enn ekte gull. Selv om dette er en populær praksis, har vi valgt å ikke følge denne trenden. Vi har forpliktet oss til kun å bruke ekte gull i smykkene våre for å sikre kundene våre høyeste kvalitet og verdi. Det betyr at smykkene våre er laget for å vare og forbli verdifulle, en investering som varer over tid. Det eneste unntaket er at vi tilbyr gullbelagte kjeder.

Skandinavisk gullring håndlaget i Norge

Sølv 925

De fleste av smykkene våre er tilgjengelige i sølv 925, en holdbar form for sølv av høy kvalitet. Sølv 925, også kjent som sterlingsølv, består av 92,5 % sølv og 7,5 % andre metaller, ofte kobber, noe som øker styrken sammenlignet med rent sølv. Denne legeringen er verdsatt for sin holdbarhet og tidløse skjønnhet, noe som gjør den til et utmerket valg til hverdagsbruk. I motsetning til gull har sølv 925 en mer dempet glans som gir en subtil eleganse som passer til ulike stiler og anledninger.

Bruk av rhodium

Hos Ekenberg Scandinavia bruker vi ofte rhodiumbelegg, spesielt på våre produkter i sølv og hvitt gull. Rhodium er et ekstremt hardt og reflekterende metall som tilhører platinagruppen. Når det påføres sølv eller hvitt gull, forsterker det smykkenes glans og gir samtidig en beskyttende overflate. Det beskytter sølvet mot anløpning, en prosess som kalles misfarging, og sørger for at hvitt gull beholder sin strålende hvite farge lenger. Denne behandlingen er et eksempel på hvordan vi ikke bare forbedrer smykkenes estetiske egenskaper, men også deres levetid og holdbarhet.

Resirkulert gull

Holdbarhet og kvalitet

Hos Ekenberg er vi opptatt av at smykkene våre ikke bare skal være vakre, men også holdbare. Derfor er vi nøye med å velge materialer som tåler tidens tann og kan brukes dag ut og dag inn, år etter år. Vi streber etter å skape smykker som ikke bare overlever moteendringer, men også fysisk slitasje. Ved å investere i kvalitetsmaterialer og bearbeidingsteknikker sørger vi for at smykkene våre ikke bare er en del av nåtiden, men også en del av fremtiden.

I en verden der moten endrer seg raskt, er vi opptatt av å skape noe varig. Hos Ekenberg Scandinavia handler det om å finne balansen mellom estetikk og holdbarhet, og vi er stolte av å kunne tilby smykker som er like tidløse som de er robuste.

Takk for at du har fulgt vår reise innen smykkedesign. Vi ser frem til å fortsette å gi deg smykker som du kan elske og bære med deg gjennom alle livets øyeblikk.

Med vennlig hilsen

Per Ekenberg
Smykkedesigner
Ekenberg Scandinavia

Kontakte oss

Bruk kupongkode WELCOME10 for 10 % rabatt på din første bestilling.

Handlevogn

Gratulerer! Bestillingen din kvalifiserer for gratis frakt Ekspresslevering over hele verden (2-5 dager)
Ingen flere produkter er tilgjengelig for kjøp