Dette nettstedet har begrenset støtte for nettleseren din. Vi anbefaler å bytte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Ekspresslevering (2-5 dager) - 14 dager pengene tilbake-garanti - Skatter og avgifter inkludert

Per Ekenberg

Hvordan ta vare på smykkene dine?

Våre smykker produseres i 925 sølv og 18 karat gull. Dette er edle metaller som varer i generasjoner dersom de blir tatt godt vare på. Her finner du våre beste tips og råd til hvordan du bør behandle dine smykker slik at de holder seg fine lenge.

Preikestolsmykke fra Stavanger

1. VIS VARSOMHET

Vi anbefaler at du tar av deg smykkene når du sover og ved aktiviteter som kan gi slitasje; som feks. sport, bading og badstu. 

Ved varsom bruk unngår du at smykkene blir ripete og de vil holde seg glansfulle lengre. Vi anbefaler også at du venter med å ta på deg smykkene til kremer, kosmetikk og parfyme har trukket inn i huden. Slik minimerer du unødig smuss direkte på smykkene og unngår misfarging.

2. RIKTIG OPPBEVARING

Et annet tips for å bevare smykkenes glans og unngå riper er å oppbevare dem hver for seg i tett smykkeskrin eller boks. På reise bør man være ekstra varsom og pakke smykkene godt. Gjerne med mykt stoff eller silkepapir mellom smykkene.

For å unngå misfarging og oksidering er det viktig at du oppbevarer smykkene tørt.
Derfor bør du ikke legge smykkene dine på badet hvor luftfuktigheten ofte er høyere enn normalt. Spesielt sølvsmykker oksiderer lett og bør oppbevares alene i lufttette poser.
 

Preikestolen Design

3. REGELMESSIG VEDLIKEHOLD

Ved daglig bruk utsettes smykkene for støv, smuss, fett, kosmetikk og parfyme som bør vaskes bort. For å bevare smykkenes glans er det er viktig å vaske og rense dem regelmessig.
Gullsmykker krever egentlig lite vedlikehold, og dersom sølvsmykker oppbevares riktig skal det heller ikke så mye til for å få disse til å skinne som nye igjen. 

Edle smykker kan enkelt vaskes i varmt såpevann, gjerne med noen få dråper salmiakk i vannet. Skyll deretter smykkene i lunkent, rent vann og tørk dem med en myk bomullsklut. 
Ved behov kan man bruke en liten børste til å pusse bort smuss og fett. 


Dersom smykkene trenger mer pleie og puss anbefaler vi å benytte spesialtilpassede produkter for rens. Disse kan du kjøpe her eller i en av våre forhandlere. 

Diamantsmykker som brukes regelmessig anbefaler vi at du leverer inn til årlig kontroll for å sjekke at diamantene fortsatt er solide og sitter godt. Kontakt oss gjerne dersom du har ytterligere spørsmål om oppbevaring og vedlikehold.
Vi håper du velger å ta vare på dine smykker, slik at de kan skinne og glede i flere generasjoner.  

Kontakt oss angående smykkepleie

Bruk kupongkode WELCOME10 for 10 % rabatt på din første bestilling.

Handlevogn

Gratulerer! Bestillingen din kvalifiserer for gratis frakt Ekspresslevering over hele verden (2-5 dager)
Ingen flere produkter er tilgjengelig for kjøp