Dette nettstedet har begrenset støtte for nettleseren din. Vi anbefaler å bytte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Ekspresslevering (2-5 dager) - 14 dager pengene tilbake-garanti - Skatter og avgifter inkludert

Lykkelige tider hos Ekenberg scandinavia
Per og Anette under fotograferingen for Ekenberg Scandinavia.

Historien bak Ekenberg Scandinavia

Fra HR-leder til smykkedesigner

Per Ekenberg, en svensk HR-leder som flyttet til Stavanger, Norge i 2011, har skapt en unik nisje innen smykkedesign inspirert av den storslåtte norske naturen. Hans fascinasjon for den berømte fjellformasjonen Preikestolen førte ham til å skape miniatyrmodeller av denne naturlige skjønnheten. Etter en periode i pappapermisjon valgte han å si opp sin faste stilling for å fullstendig vie seg til dette kreative arbeidet. Ekenbergs miniatyrer i stein av Preikestolen ble raskt populære og brukes i dag som trofeer i internasjonale idrettsarrangementer, som firmagaver, norske suvenirer og som hjemmeinnredning. Hans kunstverk fikk også æresplassen som et stort steinmonument på Stavanger lufthavn.

Smykkedesign av Per Ekenberg

Fra steinskulpturer til eksklusive smykker

Suksessen med de små steinskulpturene inspirerte Per til å utvikle neste produkt. Han skapte et lite anheng som også var inspirert av Prekestolen. Smykket ble designet med samme mal som brukt for steinskulpturene. Ekenberg samarbeidet med et edelmetallstøperi på østlandet for å produsere en prototype.

Lokalt samarbeid skapte muligheten

Til tross for en innledende motgang og avvisning hos en lokal gullsmed i Stavanger, fikk Per til slutt muligheten til å vise frem sin prototype hos Jørgen Otteren, eier av Otterens gullsmed og urmaker. Otteren var entusiastisk og foreslo at smykkene kunne produseres i deres verksted i Sandnes. Dette resulterte i en hel kolleksjon som ble meget populær.

Per Ekenberg og Jørgen Otteren
Ekenberg Scandinavia

Nøkkelen til Ekenbergs suksess

Den positive responsen på Ekenbergs smykker kan tilskrives den lokale norske produksjonen og et design som appellerer til et bredt publikum. Det tidløse skandinaviske designet og det minimalistiske uttrykket gjorde at interessen for Ekenbergs smykker vokste internasjonalt, noe som førte til omtaler i velkjente internasjonale magasiner og representasjon på eksklusive cruiseskip.

Verdien i et smykke

Helt fra starten har Per bevisst jobbet for at smykkene skal forbindes med kvalitet. Smykkene produseres i gull og sølv og kan tilpasses etter kundens ønsker.

”Selv om jeg ikke kom fra gullsmedbransjen, innså jeg at verdien i et smykke i stor grad ligger i de følelsene som vi forbinder med et spesifikt smykke. Jeg forsøker derfor å legge til rette for følelsesmessige assosiasjoner når jeg designer nye smykker og tar fram nye kolleksjoner.”

Per Ekenberg,
Founder & Designer

Håndlagde smykker fra Skandinavia

En ny reise begynner

I takt med at Ekenberg Scandinavia vokste, ble produksjonen flyttet fra Otterens verksted i Sandnes til Arven og deres historiske sølvverksted i Bergen. Dette grepet har harmonert med Pers visjon om å fremme Skandinavia, skandinavisk design og håndverkstradisjoner gjennom sine smykker. Sammen med Arven streber han etter å fortsette å produsere tidløse smykker av høy kvalitet som kan settes pris på i mange år.

Samarbeidet med Arven representerer dermed neste skritt på en spennende reise som startet med én manns lidenskap for norsk natur og skandinavisk design.

 

Kontakte oss

Bruk kupongkode WELCOME10 for 10 % rabatt på din første bestilling.

Handlevogn

Gratulerer! Bestillingen din kvalifiserer for gratis frakt Ekspresslevering over hele verden (2-5 dager)
Ingen flere produkter er tilgjengelig for kjøp